Olika sätt att förändra en svart kappa med accessoarer

Funderar du på vilket ytterplagg du ska satsa på för att kunna vara rätt vid alla tillfällen? Det finns ett nyckelplagg som fungerar till allt, nämligen en svart kappa. Med en sådan i garderoben får alla dina outfits ett lyft. Här berättar vi hur du kan styla den så att den passar för olika tillfällen.

Ett bra basplagg

Känner du till problemet då garderoben är överfull men du ändå inte hittar något att sätta på dig? Det beror troligen på att du inte har satsat tillräckligt mycket på basplagg som fungerar till det mesta. En svart kappa är ett perfekt basplagg som fungerar till allt. Här tipsar en stylist om hur du fixar en bra garderob som bjuder på mycket variation.

Du kanske funderar på om du inte skulle satsa på något roligare än en kappa i svart? Känns inte en sådan lite tråkig? Nej, du kunde inte ha mer fel. Med hjälp av olika accessoarer kan du nämligen få din kappa att byta skepnad likt en kameleont. Faktum är att ett plagg i svart faktiskt ofta kan bjuda på mer variation än ett plagg i en stark färg. Det beror på att svart går att kombinera med precis alla andra färger.

Från sportigt till elegant

Det går att få en svart kappa att passa i massor av olika sammanhang. Den som vill ha en sportig och avslappnad stil kombinerar kappan med ett par snygga sneakers och jeans. Runt halsen får det gärna sitta en sjal i ett vackert mönster med lite färg. På så sätt blir inte outfiten så nedtonad. Vill du istället ge ett elegant intryck med din look? Kombinera då din kappa med ett par välgjorda stövlar med låg klack, en tröja i kashmir och en sjal. Över armen hänger du en snygg handväska och i öronen sätter du ett par klassiska pärlörhängen. Det kan också vara snyggt att låta en kavaj sticka fram under kappan.

Även till fest är din kappa din bästa vän. Den passar fint över festklänningen och till nättare skor. Täck gärna axlarna med en vacker yllesjal i tunt material så slipper du frysa.

Kort sagt, det går att få en kappa i färgen svart att se snygg ut i alla sammanhang och situationer. På grund av det är den en mycket bra investering.

Satsa på kvalitet

En svart kappa är ett plagg som aldrig går ur tiden, vare sig den är knä- eller hellång. När du vet att du kommer att använda ett plagg för en lång tid framöver är det extra viktigt att satsa på bra kvalitet. Välj därför en välskräddad modell, helst i naturmaterial. Visst kan en sådan kappa kosta en del men om du räknar på PPA, det vill säga pris per användning, så kommer du snart märka att den ändå blir ganska billig. När du köper ett nytt och dyrt plagg till dig själv så är det fint att även tänka på andra. Var därför noga med att skänka din gamla kappa till en välgörenhetsorganisation. På så sätt kan den värma någon annan och slipper hamna på sopberget.